IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масови нарушения откриха данъчните на кооперативните пазари в София

Търговци заплашиха със саморазправа проверяващите ги инспектори

13:18 | 20.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Масови нарушения откриха данъчните на кооперативните пазари в София

Инспектори от столичната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) провериха три от най-големите кооперативни пазара в София – "Женския" и пазарите в кварталите "Люлин" и "Красно село", съобщиха от приходната агенция.

Причина за засиленото данъчно присъствие са получените сигнали за масови нарушения в търговските обекти.

На кооперативния пазар в жилищния комплекс "Люлин" данъчните са открили двама търговци без касови апарати, за което са им съставени актове. Други четирима продавачи не издавали касови бележки. Наемателите на тези сергии не сe явили в НАП, за да им бъдат съставени актове, затова ще бъдат издирени и призовани според действащите законови процедури.

Двама търговци посрещнали със заплахи проверяващите ги инспектори, като агресията не спряла дори и в присъствието на повиканите за съдействие полицаи. За да избегнат проверката, други трима търговци избягали от сергиите си.

От проверените 8 сергии и павилиони на "Женския пазар" изряден бил само един павилион. В останалите обекти са разкрити 10 нарушения на наредбата за отчитане на продажбите с фискални устройства, за които са съставени актове.

Проверката на пазара в квартал "Красно село" е приключила със 7 акта за установени нарушения. Павилион за плодове и зеленчуци и магазин за хранителни стоки не издавали касови бонове. Във фирмата, стопанисваща магазина за хранителни стоки, са установени и нарушения на осигурителното законодателство. Съставени са 5 акта за неподадени декларации в НАП за дължимите от работодателя осигурителни вноски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
BGNabliudatel
преди 13 години
Тези инспектори може би никога не са минавали през пазарите до сега ... Акцията е малко "Шменти капели" както беше казал "класика". На бас, че и сега ако мине човек през "Женския пазар" може да си купи поне по 2 мастербокса от всички видове контрабандни цигари ... А видовете са доста.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още