IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът иска Столичната община да стопанисва Борисовата градина

В ход e проект за изграждането на видеонаблюдение в парка на стойност 300 хил. лв.

14:03 | 18.07.11 г. 1
Кметът иска Столичната община да стопанисва Борисовата градина

Столичната община ще поиска да й се прехвърли за стопанисване Борисовата градина, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БТА.

С прехвърлянето общината би могла да инвестира повече средства в поддържането на парка, чийто собственик в момента е държавата, обясни кметът. „Освен разходите ще реализираме и приходи от заведенията в парка, тъй като в момента те не се събират от общината“, каза още Фандъкова. При прехвърлянето на собствеността ще се изработи план-схема за преместваемите обекти и ще се обявят нови конкурси, уточни тя.

В ход е проект и за изграждането на осветление по основната алея на Борисовата градина, както и на видеонаблюдение, което ще бъде прокарано в още седем зони в София. Предвижда се да бъдат поставени общо 31 камери. Инвестицията е в размер на около 300 хил. лв., като освен това ще се осигури и допълнително работно място в Центъра за видеонаблюдение, което ще се занимава само с тези камери в парковете.

В зелените зони на София има физическа охрана от патрули, но е невъзможно те да осигуряват постоянно 24-часово наблюдение, каквато е способността на видеокамерите, посочи кметът. 

Средствата за поддържането на парковете през тази година са увеличени с 2 млн. лв., а два пъти повече са парите, давани за реконструкция в съществуващите паркове и градини, припомни Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nemupuka
преди 12 години
Тази кметицата,пред изборно си размърда ***,на гроба на момичето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още