IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отмени решение на Агенцията по вписванията

В обществена поръчка за далекосъобщителни услуги агенцията е заложила дискриминационни условия, твърдят от антимонополния орган

10:34 | 15.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК отмени решение на Агенцията по вписванията

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решението на Агенцията по вписванията за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Осигуряване на комуникационна свързаност за нуждите на Агенцията по вписванията”, съобщиха от комисията.

Според КЗК изискването в техническото задание информацията да се обменя през мрежа, която да бъде изцяло собственост на участника, е дискриминационно.

За да бъдат равнопоставени участниците в процедурата, е необходимо в нея да могат да участват и субекти, които нямат изградена собствена мрежа, но могат да докажат, че разполагат с необходимите ресурси за изпълнение на поръчката, предоставени им от други лица, т. е. да са наели мрежа.

Агенцията по вписванията е обявила обществената поръчка през май 2011 г. Прогнозната стойност на договора за далекосъобщителни услуги е 800 хил. лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още