IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните разясняват с брошури дистанционната връзка с касовите апарати

Регионалната дирекция на НАП в Русе вече е разпространила 2500 листовки за бизнеса

10:10 | 13.07.11 г.
Данъчните разясняват с брошури дистанционната връзка с касовите апарати

Дирекцията на Националната агенция по приходите (НАП) в Русе започна да разпространява  брошури с разяснения за задължението касовите апарати на търговските обекти в страната да бъдат свързани с информационната система на НАП, предаде БТА.

В рамките на националната информационна кампания само за Русе са отпечатани 2 500 брошури, които са поставени в салона за обслужване на клиенти в регионалния офис на агенцията.

Листовките се раздават от служителите на всеки предприемач, който подава справка-декларация по Закона за ДДС. Листовки се предоставят и при проверките, извършвани от данъчните инспектори в търговските обекти.

До 31 август тази година аптеките и дрогериите трябва да свържат касовите си апарати с НАП. До края на ноември пък това трябва да сторят и регистрираните по ДДС търговци на зърно.

Срокът за свързване на фискалните устройства с приходната агенция за всички останали е краят на март 2012 г. Над 6100 са фирмите с регистрация по Закона за ДДС в Русенско, информираха от офиса на НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kasoviteaparati
преди 12 години
Наближава крайния срок за връзка на касовите апарати с НАП. За сроковете за връзката с нап на касови апарати и фискални принтери можете да се обръщате към ***.kasovite-aparati.com . Новите касови апарати са компактни с вграден данъчен терминал .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още