IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 13 юли

07:30 | 13.07.11 г.
Преглед на печата за 13 юли

Държавата ще обжалва връщането на панаира на Георги Гергов

в. Сега

Държавата ще обжалва пред Върховния касационен съд решението на Апелативния съд в Пловдив, с което контролът върху Пловдивския панаир бе върнат на близкия до БСП бизнесмен Георги Гергов. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, но отказа повече детайли. Финансовият министър Симеон Дянков обеща този път държавата да се подготви добре за спора пред ВКС.

"Панаирът е незаконно взет", обясни Дянков, цитиран от plovdiv-online след края на тържеството по случай откриването на нов аудиторен комплекс в Медицинския университет в Града под тепетата. "Това е победа на Пловдив, а не на една личност, аз съм само един акционер. Панаирът трябва да бъде силен, защото представлява държавата, всичко друго са политически спекулации", коментира преди това самият Георги Гергов.

Все повече професионалисти говорят пред медиите

в. Дневник

Рядко са срещани финансовите директори, които искат да са в светлините на медийните прожектори. По време на криза или когато трябва да се направи важно изявление, изпълнителният директор обикновено поема централна роля.

Финансовите директори винаги са на разположение по време на пресконференция, за да отговарят на технически въпроси и да анализират финансови резултати, но когато става въпрос за контакт с журналисти или създаване на публичен имидж, те често се отдръпват от сцената. Всичко обаче показва, че този модел е на път да се промени. Проучване на "Ърнст и Ян" за отношенията на финансовите директор с медиите показва, че тази връзка започва да става все по-стабилна.

Повечето анкетирани твърдят, че отношенията с медиите остава рядко събитие, пряко свързано с цикъла на докладване на финансови резултати, като основната комуникация се осъществява от финансовите директори на групи или отделите по финансови услуги.

Митниците започват 24-часово наблюдение на складовете за горива

в. Дневник

Агенция "Митници" започна постоянно наблюдение на акцизни складове за горива в страната, заяви за "Дневник" директорът на агенцията Ваньо Танов. Целта е да се установят точните количества, които се внасят, произвеждат и продават.

Днес митничари са започнали първо с рафинерията на "Лукойл" в Бургас, четири данъчни склада на търговеца "Лукойл България" и два други, от които единият на партньорска фирма, а наблюдението ще продължи 3 месеца, уточниха от пресцентъра на агенцията.

През следващите три месеца ще започне наблюдение и на данъчните складове на други компании. Митничарите ще спират и цистерни из страната и ще замерват превозваните количества.

Продават заводи и туроператори

в. Стандарт

Освен луксозни хотели за продажба вече се пускат и туристически агенции. Например роден туроператор с 20-годишен опит на пазара се предлага в чуждестранен сайт за близо 2 млн. долара. За друга туристическа компания в София цената е по договаряне. Продължават да валят атрактивни оферти и за хотели. Все по-често се продават и хотели в столицата. За нов 4-звезден бизнес хотел в София цената е 12 млн. долара, а за хотел, разположен в центъра на града, цената е около 22 млн. долара. В същото време за хотел 4 звезди в Бургас е обявена оферта от над 35 млн. долара. За продан са обявени дори строящи се хотели - например във Велинград за 3 млн. долара. Сред интересните оферти е и малък комплекс с езеро за риболов край Варна на цена от 900 000 долара. Освен хотелите често се срещат и продажби на винарни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още