IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономистът Любомир Христов е кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева

Той е бил е главен икономист на БНБ, съветник на изпълнителния директор на Световната банка и изпълнителен директор на Централния депозитар

12:54 | 12.07.11 г.
Икономистът Любомир Христов е кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева

Икономистът Любомир Христов е кандидатът за вицепрезидент, който ще се яви на изборите заедно с кандидата за държавен глава Меглена Кунева, съобщи БТА.

„Днес всичко е икономика и проблемите в икономиката събират много от нерешените въпроси в България“, посочи Кунева.

Тя отбеляза, че очаква от вицепрезидента да продължи да бъде реален фактор в диалога с гражданските организации, да изпълнява функцията на посланик за специални поръчения и ще допринесе за активизиране на българската дипломация от името на държавния глава по въпроси, свързани с българските общности в чужбина, правата на човека и икономическата дипломация.

В момента Любомир Христов е председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон).

Той е доктор по икономика и преподавател в УНСС. Бил е главен икономист на БНБ, съветник на изпълнителния директор на Световната банка и изпълнителен директор на Централния депозитар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още