IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриват обществена поръчка за експертиза на стадион "Пловдив"

Обшината заделя до 50 хил. лв., за да се реши какво да е бъдещето на рушащото се спортно съотъжение

17:09 | 04.07.11 г. 1
Откриват обществена поръчка за експертиза на стадион "Пловдив"

16-членна комисия, назначена със заповед на пловдивския кмет Славчо Атанасов, извърши днес оглед на рушащия се стадион „Пловдив”, който от 20 години е забранен за експлоатация.

В комисията бяха включени представители на Министерството на физическото възпитание и спорта, областната администрация, полицията, КАТ, Пожарната, РДНСК (Регионална дирекция за национален строителен контрол) на Южен Централен район, на РДНСК, сектор Пловдив.

Заключението на комисията е, че трябва да се направи конструктивна експертиза с помощта на специализирана техника за състоянието на спортното съоръжение към настоящия момент.

„Ние очаквахме подобно становище и затова сме изготвили техническото задание за една такава експертиза”, заяви заместник-кметът по младежта и спорта в Община Пловдив Георги Титюков. Той вече е направил консултация по въпроса със заместник-ректора на Университета за архитектура, строителство и геодезия професор Богомил Петров.

Предвижда се Общината да обяви малка обществена поръчка до 50 хил. лева  за извършване на експертизата. Тази седмица ще бъдат пуснати покани до три фирми за участие в конкурса, едната от които ще е до университета. „Смятаме да им поставим разумен срок – до една седмица да представят офертите си. Ще поставим само един критерий като условие – най-ниска цена”, поясни Титюков.

На 22 юни Христо Стоичков успя да доведе в затворения стадион „Пловдив” министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиерът Симеон Дянков, министрите на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. На срещата бе поставен въпросът за събарянето и изграждането на изцяло нов или пък за ремонтирането и пускането в действие на съществуващия стадион.

Месец по-рано, водени от Стоичков, испански инвеститори представиха идеята си за стадион „Пловдив”. Испанската строителна компания „Abelcir” предлага да изгради стадиона за своя сметка, като в замяна иска терен и право на строителство на сгради с обща разгъната застроена площ от 200 хил. кв. метра.

Към настоящия момент все още няма категорично потвърждение от страна на испанците, че ще инвестират този проект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Gargantua
преди 13 години
Да се надяваме, че каквото и да стане - то ще е спортно съоръжение без значение чия собственност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още