IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руските туристи в България са се увеличили с 30%

Ръстът е стабилен заради разумното съотношение между цена и качество, съобщава руският дипломат от консулството във Варна Юрий Соловьов

12:03 | 28.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Руските туристи в България са се увеличили с 30%

Руските туристи в България са се увеличили с 30% от началото на годината. Това съобщава дипломатът от руското консулство във Варна Юрий Соловьов пред сайта tourprom.ru.

Според Соловьов все повече руски туристи посещават страната, като за последните пет години техният брой е нараснал двойно.

„Засега наблюдаваме стабилен ръст, благодарение на разумното съотношение между цена и качество. България основно се посещава от семейства и младежи. За децата са създадени прекрасни условия“, коментира още консулът.

Според Соловьов България продължава да подценява руските туристи. "Те могат да идват тук не само заради плажовете, но и заради историческите и културни забележителности. България предлага също така плажен, кулинарен и балнеологичен туризъм“, допълва Соловьов.

В средата на май по данни на участниците в Московския международен панаир за почивки и пътешествия стана ясно, че през тази година България очаква рекорден ръст от поне 60% на руски туристи.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прогнозира тогава, че като цяло чуждестранните туристи ще се увеличат с около 10 на сто, като почиващите в страната ще са основно от Русия, Германия, Централна Европа и Балканите.

Специално за руските граждани са съкратени сроковете за издаване на визи и са открити допълнителни центрове за подаване на документи, коментира тогава Маринов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
swifter
преди 13 години
Как русский народ отдыхает ... :http://***.youtube.com/watch?v=4R3w0YZ8R4M
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още