IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 25 юни

08:48 | 25.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 25 юни

България се отказа да включи в НАБУКО газовата връзка с Турция
в. Дневник

До 2014 г. може да бъде изградена междусистемна газова връзка с Турция, по която България да получава до 5 млрд. куб. м природен газ годишно, съобщи министърът на икономиката и енергетиката  Трайчо Трайков по време на парламентарния контрол.

В министерството вече не се работи по варианта тази връзка да е част от газопровода НАБУКО, защото той е скъп и бавен, каза Трайков.

Маргарита Попова поиска нови критерии за определяне на комисиите, които ще избират спецмагистратите
в. Дневник

Министърът на правосъдието Маргарита Попова настоява за преразглеждане на критериите, по които се избират членовете на комисиите, които ще посочат магистратите за специализираните съд и прокуратури.

Попова е изпратила писмо до председателстващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Анелия Мингова, в което тя иска преразглеждане на критерии. Повод е вчерашното заседание на съвета, на което той определи състава на комисиите. В тази за специализирана наказателна прокуратура попадна отстраненият заради връзки с Красьо Черния, бивш шеф на пловдивската апелативна прокуратура Андрея Атанасов.

Министър прогнозира масово завръщане на емигрантите след 9 г.
в. Сега

Българите масово ще започнат да се завръщат в родината към 2020 г., уверява регионалният министър Росен Плевнелиев на последното заседание на правителството. Според него вълната ще се обърне, когато БВП на глава от населението у нас стигне 60% спрямо средното за ЕС. По негови данни така се е случило в Словакия, Испания, Португалия.

ГЕРБ прибира вече 22 млн. от държавната субсидия
в. Сега

За цялата 2010 година управляващата партия ГЕРБ е получила 15 819 000 лева. Само за първото тримесечие на 2011 година е получила 5 451 000 лева, което означава, че за 2011 г. депутатите от управляващата партия ще вземат от държавата близо 22 млн. лв.
Това показва официален отговор на коя партия с колко е нараснала субсидията, която Петър Курумбашев е получил от финансовия министър Симеон Дянков.

ГЕРБери оглеждат Ф. Димитров и Желю
в. Стандарт

ГЕРБ подпали чергата на Синята коалиция. Вицепремиерът Цветан Цветанов хвърли в шок и ужас десните. "Кандидатът на ГЕРБ за президент е ясен и той ще бъде изненада за сините", обяви пред ТВ7 вътрешният министър. В Синята коалиция изпаднаха в паника, че мнозинството ще извади за президент техен човек, способен да обедини гласовете на десните избиратели. По жълтите павета веднага се завъртяха имената на бившите президенти Петър Стоянов и Желю Желев, както и на дипломата Стефан Тафров. Десните заподозряха в заверата и посланика ни в Грузия Филип Димитров. Сред слуховете се промъкна името и на ексминистър Соломон Паси.

БСП: Компенсациите за „Козлодуй” са под въпрос
в. Новинар

България вероятно няма да получи допълнителни компенсации за АЕЦ „Козлодуй”, тъй като не е поискала ясна аргументация за исканата помощ. Такива опасения изрази евродепутатът от БСП Ивайло Калфин. Кабинетът иска 250 милиона евро за изваждане на оборудването от експолатация и още близо 200 милиона евро за енергийна ефективност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още