IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военните ще си купуват облекло директно от фирми-производителки

Новата система ще бъде тествана експериментално тази година

15:21 | 24.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Военнослужещите вече ще си купуват униформено облекло директно от фирми-производителки, сключили лицензионен договор с Министерството на отбраната. Това предвижда новата система за снабдяване с униформено облекло, която се въвежда експериментално от тази година, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Системата се въвежда за редовни доставки на облекло от камуфлажен плат. Финансовите средства за различните артикули ще се определят с годишни лимити. За войниците ще се отпускат по 440 лв., за офицерски кандидати, старшини и сержанти - 520 лв., за офицери - 600 лв. и за генерали - 700 лв.

Военното министерство е отправило покана до всички фирми производители да сключат лицензионен договор, по който ще им бъде предоставено правото да ползват промишлен дизайн. Към договора има детайлно описание на изискванията към кандидата-производител.

Готовата продукция ще бъде доставяна от фирмата в двумесечен срок. Издадената фактура с фискален бон ще бъде осребрявана от финансовата служба във военното формирование, в което служи военният, на базата на неговия годишен лимит. Така военнослужещите ще могат да купуват от избраната от тях фирма-производител необходимото униформено облекло.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още