IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изчисляването на таксата за битови отпадъци на човек е неприложимо

Преди да се въведе плащането на човек, трябва да се определи броят на живеещите в сградите, пояснява зам.-кметът на София Мария Бояджийска по повод предизборните идеи за ново определяне на такса "смет"

17:26 | 23.06.11 г.
Изчисляването на таксата за битови отпадъци на човек е неприложимо

„Предложението за плащането на таксата за битови отпадъци на човек дава възможност да се заобикаля плащането на тази такса“, обяви зам.-кметът на Столичната община Мария Бояджийска.

По думите й трябва да се работи първо по ясното установяване на броя на живеещите в една сграда, преди да се въведе плащането на човек.

Сегашният начин за определянето на таксата не е много справедлив, смята Бояджийска, тъй като тя се изчислява на базата на данъчната оценка на имота.

Зам. кметът припомни, че съществуват много варианти, върху които се работи за бъдещото плащане на таксата за битови отпадъци, но "най-важното е да се минимализира количеството на депонираните смесени битови отпадъци и да се увеличи обхватът на разделното събиране“.

Предложението за въвеждането на индивидуална такса смет според потреблението на домакинствата дойде от кандидата за кмет на София Георги Кадиев в края на миналата седмица.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още