IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева обещава да бъде президент за "зеленото" бъдеще на България

Икономическият просперитет на страната е основен приоритет в предизборната платформа на независимия кандидат за държавен глава

13:36 | 21.06.11 г. 3
Меглена Кунева обещава да бъде президент за "зеленото" бъдеще на България

Основен приоритети в предизборната платформата на независимият кандидат за президент Меглена Кунева е икономическият просперитет на страната. Това обяви самата тя по време на представянето на предизборната си програма. Платформата ще бъде отворена за предложения и в продължение на два месеца ще събира мнения от срещите си с хората, поясни Кунева.

Стабилността на финансовата система и осигуряването на благоприятна среда за инвестиции и предприемачество са сред приоритетите на независимия кандидат.

Кунева обещава да се противопоставя на увеличаването на данъчната и осигурителна тежест, на бюрократичните спънки и на всякакви опити за национализация на пенсионната система.

В платформата й е включено и българското земеделие, като тя ще се бори за това то да бъде разпознато от европейците като чисто, биологично и качествено.

Според Кунева страната ни има нужда от нов модел на икономически растеж чрез създаване на  нови отрасли и продукти като енергията от възобновяеми източници, биотехнологии, стоки от рециклирани отпадъци, информационни услуги, електромобили.

Тя обещава да работи и за приемането на България в ERM 2 и последващото ни включване в еврозоната.

„Ще бъда президент за „зеленото” бъдеще на България“, каза още Кунева. Според нея това трябва да стане чрез създаване на експертен съвет към президента от специалисти, екоорганизации, учени, предприемачи, специализирани в „зелените” производства, който да обсъжда политиките за превръщане на България в „зелената сила” на Европа.

Кандидатът за президент ще настоява още за създаване и изпълнение на енергийна стратегия, както и за стимулиране на „зелените” производства и земеделието.

Според Кунева трябва да бъдат инициирани широки обществени дебати за АЕЦ „Белене”.

Кунева обеща и подкрепа за българските общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
forexar
преди 13 години
Кунева рестартира идиотщината АЕЦ "Белене"Кунева беше еврокомисар защита на потребителите, НО не ни защити от монополистите Лукоил, МТел, ... и всякакви картели и мафиотиКунева търсеше подкрепа за да стане евродепутат и като стана се отказа в полза на анонимния парашутистНяма да гласувам за Кунева !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
karabache
преди 13 години
Обещавала-както гаджето ми едно време ми обещаваше като влизах в казармата ,че ще ме чака ,а тя се проеба на втория месец и се ожени за друг.Та толкова и тая .....Тая на кого ще обяснява,че е независима бе ,кого лъже тая така нагло.!ервена е от всякъде.Нали е снаха на бивше партийно величие казват и сигурно е така.Щом тройната коалиция я подкрепя ,значи че всичко е ала-бала,незвисима била-хайде де.Обещавала.Ми то обещаването не е като даването.Майката му е да обещаваш,дори и пред дявола,а дали ще дадеш бож лаф работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
narayana777
преди 13 години
tj dobre obe6tava.na6te politici sa nai silni v obe6taniata.no e edna diskreditirana politi4eska figura.obvarzana s drugi toje kriminalizirani v ob6testvoto politici.te sa6to mnogo obe6tavaha.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още