IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски инвеститори проучват възможностите на българското земеделие

Представителите на бизнеса са били запознати с производството на зърно и фуражи, както и с обекти от винопроизводството

14:29 | 17.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: МЗХ</p>

Снимка: МЗХ

Американски инвеститори, представители на различни компании от областта на финансовите и консултантски услуги, търговията и индустрията в Калифорния, Тексас и други щати, проучват възможностите за развитие на бизнес в българското селско стопанство. Тези възможности са били обсъждани на днешната им среща с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщиха от ведомството.

Представителите на бизнеса са посетили различни обекти в страната, сред които производствени бази в Севлиево, опитно поле за пшеница в Свищов, чифлик в Провадия, фабрика за фураж и мелница в Сливен, винарни и ферми, съобщи ръководителят на делегацията Алекс Алексиев.

Чуждите бизнесмени са се интересували от атрактивните подсектори на земеделието, в които могат да насочат инвестициите си. Като подходящ сектор Найденов е посочил месодайното животновъдството. Търсенето на свежо агнешко месо от арабските страни и други месни продукти от ЕС се засилва, е обяснил министърът.

Като подходящ подсектор е посочено и производството на пилешко месо, лозарството, производството на розово масло, зеленчукопроизводството, както и на рибовъдството. Като сектори, подлежащи на развитие, министърът е посочил лова и управлението на горите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
citizen_bg
преди 13 години
Тези от Б.Б. правителството и американските инвеститори защо не седнат да се разберат, какво ще правят - земеделие и животновъдство, или ще вадят шистов газ? Защото двете неща са малко взаимоизключващи се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още