IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните започват масирани проверки по Южното Черноморие

Инспекциите са традиционни преди началото на сезона, като основно ще се търсят укрити обороти, съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов

17:56 | 16.06.11 г.
Данъчните започват масирани проверки по Южното Черноморие

От пърдви юли данъчните служби започват масирани проверки по Южното Черноморие, съобщи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов, който е на работно посещение в Бургас, предаде БТА.

Стефанов се срещна със служители в приходната администрация в крайморския град, броени дни след като беше засилена контролната дейност на агенцията. Проверките по морето ще бъдат най-вече за укриване на обороти. За целта ще бъдат командировани данъчни служители от вътрешността на страната.

“През тази година отчитаме сериозни рискове по отношение на събираемостта на осигурителните вноски, затова ще се правят масирани проверки заедно с Главната инспекция по труда за наличието на трудови договори и за часовете, по които се осигуряват работниците в курортите", заяви Стефанов.

В началото на седмицата целият мениджърски екип, който отговаряше за контролната дейност в териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП)- София, беше освободен. Преди това министърът на финансите Симеон Дянков каза, че до 1-2 месеца ще се знае дали изпълнителният директор на НАП ще остане на поста си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още