IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив получи близо 2 млн. лева за два стадиона и Гребния олимпийски канал

Средствата са част от отпуснатите 26,5 млн. лв. за депонирането на софийския боклук в Цалапица

07:53 | 16.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Два стадиона в Пловдив - „Христо Ботев” и „Локомотив”, както и Гребният олимпийски канал ще бъдат реконструирани с част от средствата - 26,5 млн. лв., които още през 2009 г. Министерски съвет отпусна на града, тъй като 100 хил. тона софийски боклук замина за депониране към с. Цалапица.

„За всеки от двата стадиона ще бъдат пренасочени по 950 хил. лв. от общата сума, а за Гребния канал – 125 хил. лв.“, каза пред Investor.bg заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков. Така за спорт отиват общо 2,025 млн. лв. след вчерашното решение на Министерски съвет за ново преразпределение на гласуваните още преди 3 години 26,5 млн. лв.

Преди три години общината поиска отпуснатите средства да отидат за осем обекта, сред които изсичането на високата растителност на р. Марица, реконструкцията на Градския дом на културата, разширението на два булеварда, както за ремонти на пътища, училища и детски градини. Тогава не бе предвидено част от парите да са за спорт.

Междувременно Пловдив получава малка част от гласуваната от кабинета сума – около 3 млн. лв., с които работи по част от обектите, допълва Титюков. Той коментира, че общината не се е отказала от облагородяването на бреговете на река Марица, също така очаква следващи траншове, за да реконструира, както е планирано, Градския дом на културата, както и за булевардите „Марица-юг“ и „Марица-север“.

Сегашното пренасочване на средствата ще позволи да бъде ремонтирано видеотаблото на Гребния канал по повод предстоящото Европейското първенство по гребане през 2011 г., допълва заместник-кметът.

Засега не е ясно кога общината ще получи цялата сума, след като приема софийските отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още