IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще правят единна стратегия за минералните води

Новоучредената Камарата на минералните води се заема да привливлече инвестиции в сектора

13:50 | 13.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Адриана Скленарикова ще е почетен член на камарата. Снимка: БТА</p>

Адриана Скленарикова ще е почетен член на камарата. Снимка: БТА

Единен електронен регистър на минералните ни води и разработването на единна национална стратегия за тяхното управление – тези задачи си е поставила новосъздадената Камара на минералните води. Целта ни е още рекламата на минералните извори в страната. Това заяви Снежана Ганчева, член на УС на организацията, съощи БНР.

Единствено София от всички останали европейски столици разполага с осем различни типа минерални води, които могат да лекуват по 100 хил. души на ден, каза в приветствието си по повод създаването на камарата зам.-кметът на София Иван Сотиров. 

Той посочи, че на територията на столицата и околностите има около 50 хидротермални находища с естествени извори, но до момента са разкрити едва 20% от тях.

Едно от най-важни предложения на Камарата на минералните води е съставянето на нова цялостна нормативна уредба за сектора.

Камарата ще осъществява координация между държава и общини, които ще работят за подпомагането и провеждането на единна политика по привличане на инвестиции в сектора, включително и от фондовете на ЕС. Новата организация се създава с подкрепата на премиера Бойко Борисов.

Част от събитието, което се състоя в Централната баня на столицата, бе световният модел Адриана Скленарикова – Карембьо. Тя бе представена като лобист на България за развитие на минералните води и привличане на инвестиции в сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още