IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери в Слънчев бряг отново протестираха

Протестиращите са против новите правила, въведени от ръководството на комплекса с цел да се осигури по-голямо спокойствие на туристите

15:30 | 11.06.11 г.
Хотелиери в Слънчев бряг отново протестираха

За втори път в рамките на седмица хотелиери, ресторантьори, доставчици и таксиметрови шофьори в Слънчев бряг излязоха на протест. Стотици работещи в комплекса блокираха за близо час пътя за Варна, съобщи bTV.

Протестиращите са против новите правила, въведени от ръководството на комплекса с цел да се осигури по-голямо спокойствие на туристите. Недоволството е срещу новата транспортна схема, която предвижда по-малко на брой таксита, „синя зона” и режим за зареждане на търговските обекти, както и срещу намаляване броя на павилионите в курорта.

Хотелиерите не искат да плащат и такса за поддържане на инфраструктурата в комплекса. Протестиращите твърдят, че с действията си ръководството на Слънчев бряг пречи на бизнеса и настояват за оставки.

За късния следобед е насрочена среща на министъра на икономиката, енергетика и туризма Трайчо Трайков с протестиращите и ръководството на Слънчев бряг, която да тушира напрежението.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още