IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найденов предлага на йордански бизнесмени да инвестират във Врачанско

Арабски търговци имат интерес да внасят живи агнета и овце от България

11:35 | 10.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Найденов предлага на йордански бизнесмени да инвестират във Врачанско

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов предложи района около Враца за йордански инвестиции в земеделието. Това беше съобщено след днешната среща на агроминистъра със зам.-министъра на земеделието на Йордания д-р Ради Абдулмаджеед Атек Тарауне, съобщиха от агроминистерството. 

„Възнамеряваме да изградим овцеферма и кланица в България и да изнасяме живи агнета и овце за Йордания”, каза зам.-министър Тарауне. Интересът за тази инвестиция идва от фирма „Хиджази” със собственик Исам Халил Махмуд Хиджази, който е в състава на бизнес-делегацията, придружаваща земеделския министър на страната.

Найденов е обещал данъчни преференции и пасища за потенциалния инвеститор. Исам Хиджази е заявил, че българското месо е познато и търсено в Йордания, но през последните години е изчезнало от пазара.

Компанията „Хиджази” е една от най-големите в света за търговия с живи животни. Тя внася продукция във всички страни от Близкия изток, Турция и др. Има собствени ферми в Австралия, Йордания, Турция. Разполага с кораби за всекидневен превоз на 130 000 агнета.

Йорданските бизнесмени са проявили интерес и към пилешкото месо и зърнопроизводството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 14.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още