IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БНБ отказа лиценз за платежна институция на Евромъни Трансфер ООД

БНБ прие и промени в условията и реда за изпълнение на платежни операции и за използване на платежни инструменти

16:01 | 09.06.11 г.
БНБ отказа лиценз за платежна институция на Евромъни Трансфер ООД

БНБ отказа издаването на лиценз за извършване на дейност като платежна институция на Евромъни Трансфер ООД (в процес на учредяване), съобщиха от Централната банка.

Управителният съвет на БНБ е установил, че не е налице изпълнение на всички условия по чл. 10, ал. 4 и 5 от Закона за платежните услуги и платежните системи, необходими за издаване на лиценз за платежна институция.

На днешното си заседание Управителният съвет на Българската народна банка е приел и изменения и допълнения на Наредба №3 на БНБ от 16 юли 2009 г. за условията и реда за изпълнение на платежни операции и за използване на платежни инструменти.

С промените се уеднаквява използваната терминология в Наредба №3 с тази в Закона за платежните услуги и платежните системи от 28 декември 2010 година.

Законът въведе в българската нормативна уредба изискванията на Директива 2009/44/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 6 май 2009 г. за изменение на Директива 98/26/ЕО относно окончателността на сетълмента в платежните системи и в системите за сетълмент на ценни книжа.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още