IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меглена Кунева официално се включи в президентските избори

Кунева обяви, че не търси партийна подкрепа и не поема партийни ангажименти

14:39 | 06.06.11 г. 4
<p>
	Снимка: ЕК</p>

Снимка: ЕК

„Тези избори ще са нещо повече от борба за президентския пост - те ще са референдум за промяна на курса“, каза Меглена Кунева и официално обяви включването си в надпреварата за поста на държавен глава, съобщи БТА.

Кандидатурата й беше издигната от инициативен комитет от 53-ма души. Тя обясни, че иска да е кандидат на гражданите и затова е номинирана от инициативен комитет. „Не търся партийна подкрепа, не изразявам интересите на политици и лобита, не поемам партийни ангажименти“, декларира Меглена Кунева.

Сред най-важните предизвикателствата, които Кунева посочи, са обедняването на хората, образованието, културата, демографския срив и здравеопазването.

Тя планира да организира дискусии за подобряване на бизнес средата и смята да налага вето върху всеки закон, който въвежда регулаторни режими, нарушава правата на потребителите и толерира монополите. Кунева ще работи и за образована и здрава нация, както и за повишаване на авторитета на българското училище и учител.

Меглена Кунева не обяви кой ще бъде кандидатът за вицепрезидент, но посочи, че ще бъде фигура със собствен профил.

До десет дни предизборната й платформа ще бъде предложена за обсъждане. Кунева беше категорична, че няма да иска по-големи президентски правомощия, а просто съществуващите правомощия трябва да се изпълнят със съдържание.

Кунева е категорична, че няма да моли за партийна подкрепа, ако се стигне до втори тур. „Ще постъпя точно така, както и сега – нека членовете на партиите да решат какво да направят“, посочи Кунева и допълни, че, за да е силна президентската институция, ни трябва независим държавен глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 12 rate down comment 1
stoian777
преди 13 години
Много, много си прав за тази бедна душица. Толкова комунистически поръчки е изпълнила, всички знаем, че те са против и в изключителен ущърб за народа, че има да лежи в затвора с векове ако сме правова и демократична държава. Но понеже не сме такава държава и пустите комунисти отново гледат да се закачат някаде за да продължат безнаказаното си престъпление не, че и другаря Б.Борисов не е тяхна предана слуга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
dakl
преди 13 години
Не бих имал нищо против М.Кунева , ако тя заедно със Соломон Паси не беше активна участница в убийството на българската енергетика/затварянето на 4-те блока на АЕЦ Козлодуй/ и ако лично тя не бе "договорила" такива убийствени за българската икономика условия за преходния период при встъпване в ЕС.Няма друга европейска страна ,която да е приела толкова унизителни условия за членството си в ЕС, за което Кунева бе възнаградена с еврокомисарство , а по-късно с членство в Борда на директорите на голяма френска банка, естествено не само заради хубавите и очи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
karabache
преди 13 години
Вълкът в *** кожи.На кого ги разправя тая мяукаща комунистическа котка бе.Нали е снаха на бивше партийно комунистическо величие от времето на Тодор Живков.Била интелигентна,знаела езици,била еврокомисар.На чий гръб тия комунистически котки се издигнаха-на нашия ,сега била компетентна.Само се кланяше в Европарламента ,мяукаше и викаше иессс сър.Не я видях веднъж да заеме някаква позиция да ни защити,нали беше наш представител там.Тарикати,предатели,само интереса си гледат,била .....била ама я видяхме ,че беше кръгла нула.За *** става,навит съм и отдавно.Мерси.Предпочитам Бойко Василев да издигнем пред тая комунистическа креатура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
Vessel_ATB
преди 13 години
Гоцето в пола. Не, мерси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още