IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Левицата внася вот на недоверие към правителството другата седмица

Кризата в България се задълбочава и това е основният провал на това правителство, според Сергей Станишев

17:24 | 31.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Левицата внася вот на недоверие към правителството другата седмица

Парламентарната група на Коалиция за България възнамерява до края на седмицата да бъдат подготвени мотивите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов и в началото на следващата седмица да бъде внесен в парламента вотът на недоверие, заяви зам.-председателят на парламентарната група Ангел Найденов, цитиран от БТА.

Според БСП има основания за вот на недоверие по две теми: неспособността на правителството да провежда антикризисна политика и провалът в социално-икономическата сфера; и втората - провалът в сферата на сигурността и работата на МВР. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Виждам основания за два вота на недоверие, може би последователни, допълни Станишев.

Той отбеляза, че кризата в България се задълбочава и това е основният провал на това правителство. Станишев посочи и "провалите по отношение на Шенген, трите унищожителни доклада, получени в рамките на една седмица от Европейската асоциация на съдиите, от Европол и от експерти от ООН, както и последните данни за дарения към МВР".

Лидерът на БСП съобщи, че утре започват разговори с ДПС по повод вота на недоверие. Левицата ще търси диалог с политически сили, които не подкрепят  правителството към този момент, както и със синдикатите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още