IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Найденов: Няма нарушение при изключването на земя за фотоволтаици

Очаква се премиерът да реши дали ще бъде освободена зам.-министър Светлана Боянова, както беше обявено преди ден

13:12 | 20.05.11 г. 1
Найденов: Няма нарушение при изключването на земя за фотоволтаици

Предварителните резултати от проверката по сигнала срещу заместник-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова за промяна в предназначението на земеделска земя не показват нарушения. Това каза в кулоарите на парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов, предаде БТА.

Окончателният доклад е даден на премиера Бойко Борисов и той трябва да реши дали Боянова ще напусне поста, поясни още Найденов и допълни, че сигналът срещу заместничката му бил подаден от депутати от ГЕРБ на 16-и май т.г.

Според сигнала 300 декара земеделска земя  от трета категория са преотдадени за изграждане на фотоволтаици.

В края на април междуведомствена комисия, която се оглавява от Светлана Боянова, е решила промяната на статута на земята. Самата Боянова обаче не е присъствала на заседанието, каза Найденов.

Министърът посочи също, че евентуалното назначаване на нов заместник в МЗХ, който да отговаря за еврофондовете, не е обвързано задължително с освобождаването на настоящ заместник-министър.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stdmv
преди 13 години
Ей, Найденов, чак се учудваме как не се подлъгахте по общата профания, тръгваща от премиера и да кажете, че само компир, лук и кухи тикви трябва да отглеждаме в България.(Точно компир, лукови глави, кухи тикви и гола вода мисля че имаме в излишък - огледайте се из правилтелството)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още