IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Найденов ще иска оставката на председателя на Селскостопанската академия

Проверка на Сметната палата установила нарушения в научното ведомство, председателствано от бившия зам. министър на земеделието Светла Бъчварова

12:08 | 20.05.11 г.
Найденов ще иска оставката на председателя на Селскостопанската академия

Министърът на земеделието и храните ще предложи на премиера Бойко Борисов да уволни председателя на Селскостопанската академия Светла Бъчварова.

Найденов обяви новината по време на парламентарния контрол днес, предаде Dnes.bg.

Светла Бъчварова бе зам.-министър на земеделието и храните в правителството на тройната коалиция от квотата на БСП.

Мирослав Найденов подробно разясни, че е извършена цялостна проверка на дейността на академията. В резултат са констатирали системни нарушения и ако се наложи, ще бъде сезирана прокуратурата.

„Поисках Сметната палата да извърши одит на Селскостопанската академия. Срещнах се с председателя на Сметната палата, който ме запозна с допълнителния доклад. Ще предложа още в първите работни дни на министър-председателя смяна на директора на Селскостопанската академия”, заяви земеделският министър.

Депутатът от Синята коалиция Веселин Методиев посочи, че разполага с информация за конфликт на интереси в управляваната от Бъчварова академия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още