IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola инвестира над 2 млн. евро в сондаж за минерална вода в Банкя

Компанията обяви сериозни инвестиционни намерения по време на празниците по случай 125-тата си годишнина

14:47 | 13.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският гигант в производството на безалкохолни напитки Coca-Cola обяви, че ще инвестира над 2 млн. евро в изграждането на сондаж за натурална минерална вода в Банкя. Това съобщи посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик по време на честването на 125-я рожден ден на компанията, което се проведе в София.

След изтичането на концесията за добив на вода от извора в Банкя компанията ще дари сондажа на държавата, съобщават от дружеството.

Освен изграждането на нов сондаж, от Coca-Cola планират и други проекти за инвестиции в България. Така например София е била избрана за откриване на Обединен център за услуги в сферата на “Човешките ресурси” и “Финанси”, посочи кметът на града Йорданка Фандъкова. Очаква се центърът да даде възможност на над 200 българи да започнат работа в компанията, уточни Фандъкова.

Coca-Cola присъства на българския пазар от 1965 година, като България е първата страна от бившия социалистически лагер, в която напитката влиза в производство. Към момента компанията е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната, като разполага с 3 завода, в които се бутилират напитките с нейните марки.

През първото тримесечие на годината Coca-Cola отчете значителен ръст на печалбата си глобален мащаб въпреки проблемите, предизвикани от катаклизмите в Япония. Положителният резултат възлезе на 1,9 млрд. долара, след като за същия период на 2010 година печалбата бе 1,61 млрд. долара.

Като обем продажбите на Coca-Cola нарастват с 6 на сто през тримесечието на годишна база. Увеличени обеми се отчитат във всички региони, в които компанията оперира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още