IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Симеон Дянков: Имаме пари за всичко

В края на юни - началото на юли ще стане ясно дали пенсионерите ще получат помощи от по 136 лева

21:53 | 12.05.11 г. 7
Автор - снимка
Създател
Симеон Дянков: Имаме пари за всичко

Според вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков държавата има средства за всичко в момента. Това той каза в отговор на въпрос пред журналисти в Благоевград.

"Както виждате, държавата се движи добре, заяви Симеон Дянков. Но има бюджет, гласуван в Народното събрание, и каквото е в момента в бюджета, за това има средства”, каза финансовият министър при посещение в Благоевград днес.

В края на юни - началото на юли ще стане ясно дали пенсионерите ще получат по 136 лева допълнително, каза още Дянков в отговор на въпрос.

Според финансовия министър резултатите вече три тримесечия са положителни за икономическия растеж. На 15 май излизат резултатите за първото тримесечие на тази година и той е убеден, че те ще са положителни - и спрямо първото тримесечие на миналата година, и спрямо последното тримесечие на 2010 г.

Въпросът вече според него е колко бързо и кога тези положителните резултати на макроикономическо ниво ще се усетят от всички и във всички сектори.

"Този процес обикновено трае около година", коментира Дянков.

"Така че се надяваме до средата на годината да започне да се усеща много по-осезаемо това, че износът ни върви много добре, това, че селското ни стопанство вече дърпа нагоре за второ тримесечие, това, че строителството тази година е много по-активно от миналите години. Но затова винаги трябва известно време", каза той.

Пред участниците в срещата министър Дянков подчерта значението, което ще има приемането от парламента на пакт за финансова стабилност. Идеята е чрез приемането му да се покаже на бизнеса и навън, и вътре в България, че това и следващите правителства
ще водят стабилна финансова и фискална политика, коментира той.

Предвиждат се законови промени, които ще направят по-ясна тази визия. Дянков изрази своята убеденост, че в момента, в който този пакт за финансова стабилност се приеме в парламента, ще има ефект, изразяващ се в намаляване на лихвите на банките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
По какво да разберем че лошото било зад нас? По наличието на стагфлация ли, по предкризисни цени на горивата и храните ли, по липсата на 2млрд в резерва ли или по национализациите?Туй ако не е ФИНАНСОВА ГРЕШКА - кое е, питам аз?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
al64ad
преди 13 години
"Лошото от кризата" тепърва предстои в Европа , и никой не се и опитва да го крие.Ха познай как ще се отрази в Бг.Тук нека да я смятат за приключила..............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Vessel_ATB
преди 13 години
Като те е гнус,че си българин протестираш ли за нередностите или само плямпаш по форуми? Няма да се учудя, ако си симпатизант на БСП. Те са големи патриоти, продават ни на турци и руснаци за жълти стотинки. Специално от работата на Дянков, Трайков и Плевенлиев, аз лично забележки нямам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
FINTA
преди 13 години
Aз пък мога да кажа, че монката се справя и то много добре! Да ти върнем орешарски тогава? Къде е геноцида за който ми говориш? Какво стана? Данъци ли се вдигнаха? Очакваш пари на ръка ли да ти се дадат? Мен пък не ме е гнус, че съм българин. Теб ако те е гнус терминал 1 или 2 еднопосочно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 3
mitaka_sar
преди 13 години
Докога ще ги търпим тези ГЕРБ-аджийски управници!?Не,че предишните бяха по-добри,де...Вижте само,на тези душмани,извършващи геноцид над собствения си народ,им се вижда МНОГО(?!) да направят минималната работна заплата в тази "Европейска" страна поне 300 лв(Е150) и на този фон сме тръгнали да говорим...ПФУ!Гнус ме е мен лично,че съм българин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
bigiadri
преди 13 години
Може да се каже,че лошото от кризата е зад нас! Време е за ОПТИМИЗЪМ! Дали това се дължи на правителството или на това ,че кризата в световен мащаб отминава е все едно! Все пак мисля ,че правителството поне не допусна ФИНАНСОВА ГРЕШКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 8
jamiemirror
преди 13 години
Дупката в бюджета се увеличава с всеки следващ месец. Държавата национализира пенсионни фондове и фондова борса.На фона на това статии като тази са престъпни и цинични! Този човек (финансовия министър) ни тласка към национална катастрофа и прикрива краха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още