IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на Царево иска обезщетения за всички животновъди заради шапа

Сега министерството на земеделието изплаща компенсации само за регистрираните производители

16:36 | 12.05.11 г.
Кметът на Царево иска обезщетения за всички животновъди заради шапа

Кметът на Царево Петко Арнаудов ще настоява пред Министерството на земеделието и храните да обезщети всички животновъди, които бяха принудени да отглеждат животните си в оборите вместо на свободна паша заради разпространението на шапа през пролетта, предаде БТА.

Искането е свързано с факта, че агроведомството компенсира загубите само на регистрираните земеделски производитители, докато бедствието е засегнало и личните стопанства, които през карантинния период са имали извънредни разходи за фураж, съобщават от пресслужбата на Царево.

От министерството на земеделието обясниха, че нормативната уредба не позволява обезщетенията да се изплащат на нерегистрирани земеделски производители.

Петко Арнаудов е предложил също агроминистерството нормативно да уреди по-високо заплащане на ветеринарните лекари, заради по-тежките условия на работа в граничните, планинските, полупланинските и труднодостъпни райони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още