IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Менда Стоянова: Компенсацията за ниските пенсии е належаща

Дори без преизпълнение на приходите е важно да се подкрепят хората с доходи до 230 лв.

10:53 | 12.05.11 г.
Менда Стоянова: Компенсацията за ниските пенсии е належаща

Хората с най-ниски доходи в страната трябва да бъдат компенирани заради поскъпването на основните хранителни стоки и това е належащо да се направи независимо от изпълнението на приходната част на бюджета. Държавната подкрепа е възможна за пенсиите до 200-230 лв., както и за социално слабите хора и инвалидите с ниски доходи.

Това съобщи в интервю за bTV председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, като изрично подчерта, че окончателното решение трябва да се вземе от правителството.

Менда Стоянова повтори становището си, изразено вчера в парламента, че бюджетът няма да издържи еднократна компенсация от 136 лв. за всички пенсионери, тъй като това означава да се заделят над 300 млн. лв., които е трудно реализируемо.

Стоянова категорично заяви, че на този етап няма да се допусне актуализация на бюджета. И допълни, че „при успешна събираемост е важно част от финансовите потоци да се насочат към инвестиционни проекти, които биха довели до по-висока принадена стойност и разкриване на нови работни места“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още