IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Автомобилна администрация“ събра 1,5 млн. лв. от глоби от началото на годината

Очакванията са до края на годината общият приход на агенцията от глоби да бъде няколко пъти повече от този в предходни години

15:42 | 02.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
„Автомобилна администрация“ събра 1,5 млн. лв. от глоби от началото на годината

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” събра от началото на годината досега 1,5 млн. лв. от глоби при проверки на пътя, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Очакванията на експертите са до края на тази година общият приход на агенцията от глоби да бъде няколко пъти повече от този в предходни години.

За осъществяването на тази цел беше подобрена организацията в работата на агенцията. Вследствие на това се отчита подобряване на контролната дейност на пътя. За сравнение, за първите четири месеца на миналата година, сумата на събраните глоби е близо 1,2 млн. лева.

От началото на годината досега инспекторите на „Автомобилна администрация“ при извършването на пътен контрол са съставили близо 7100 акта за констатирани нарушения, като са издали близо 6700 наказателни постановления.

Основен акцент при осъществяването на контрола на пътя са превозите за собствена сметка, както и спазването на нормативните изисквания от страна на чуждестранните водачи, извършващи превоз на пътници и товари до и през територията на България.

Инспекторите следят и за спазването на времето за управление, прекъсванията и почивките от страна на водачите, количеството вредни емисии на автомобилите, както и за наличието и редовността на превозните документи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още