IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Няма да пресирам вземането на решение за АЕЦ Белене

Тук са ни вкарали с двата крака и аз сега правя всичко възможно да се измъкнем без загуби, коментира премиерът

14:10 | 20.04.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: Няма да пресирам вземането на решение за АЕЦ Белене

Няма да пресирам вземането на решение за строителството за АЕЦ "Белене", защото става въпрос за милиарди. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Коментарът му е във връзка с материал в руския вестник „Комерсант“, според който ако окончателният договор за АЕЦ Белене не бъде подписан до 1 юли, то Росатом ще иска неустойки от България в размер на около 1 млрд. евро.

„Когато експертите кажат каква ще е цената на централата и дали е изгодна или не - ще отида в парламента и ще поискам там да решат дали да се строи АЕЦ Белене. Всичко друго е жив популизъм“, подчерта премиерът.

Той отново припомни, че според първоначалния график за работата по проекта, решението за индексацията на основната цена на атомната централа и съответно за строителството й е трябвало да бъде взето още до края на 2008 г.

"Тук са ни вкарали с двата крака" каза Борисов - имайки предвид проекта за АЕЦ Белене - „и аз сега правя всичко възможно да се измъкнем без загуби, а дай Боже да го направим“.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
madcow
преди 13 години
Много добре знам кой го подписа, но във въпросният договор не пише, че сме длъжни до 1-ви юли да подпишем договор, или ще се счита, че НИЕ сме се отказали от централата. Което, заедно с другите условия от договорът, значи че ще дължим доста големи неустойки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
FINTA
преди 13 години
Батко, нали знаеш кой подписа договора за Белене или не го знаеш? Кой заложи в подписания договор опцията за актуализиране на цената? Според теб трябваше ли да си стиснат ръцете на 6,3 милиарда и всички да си траят и всичко да е мирно и спокойно. Да сеправят първи копки и да се режат ленти. Айде стига глупости, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
madcow
преди 13 години
O.o?! Чакай бе, нали твоя човек г-н Първанов, с благословията на твоят заместник г-н Дянков подписаха, че 1-ви юли е крайният срок за подписване?Е.ал съм и п..ката, дето се има за голям мъж ... Пак тройната коалиция му виновни, ей ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още