IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 15 май ще се приемат възражения по директните плащания на площ за 2010 г.

Агроминистерството ще проверява проблемните застъпвания, установени след последното заснемане на земеделските парцели

12:53 | 20.04.11 г.
До 15 май ще се приемат възражения по директните плащания на площ за 2010 г.

Земеделските производители, чиито имоти след последната актуализация на ортофотокартата попаднаха в списъка на недопустимите за подпомагане по линия на схемите за единно плащане на площ плюс националното доплащане за 2010 г., могат да подават възраженията си в областните дирекции на фонд „Земеделие“ до 15 май, става ясно от съобщение на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

След актуализацията на ортофотокартата, от която зависи изплащането на субсидиите за директни плащания на площ и националните доплащания, фонд "Земеделие" установи, че малко над 5 800 стопани трябва да връщат субсидиите си за 2010 г. поради установени неточности при декларирането на обработваните от тях имоти по Системата за идентификация на земеделиските площи.

Възраженията ще се подават в общинската служба по земеделие, където кандидатите очертават площите си за стопанската 2011 г. или в Областната дирекция Държавен фонд „Земеделие” и ще бъдат в свободна форма, като опишат подробно миналогодишните терени, за които се отнася несъгласието.

Хората ще бъдат запознавани на място с допустимия слой във физическите блокове, където са заявявали площите си за подпомагане. То ще става по местонахождението на имотите, съобщават от агроведомството. Проверката ще става с преглед на екран на съответните площи върху цифровата ортофотокарта.

Специално назначена работна група ще разгледа и провери възраженията, след което ще ги представи на министъра на земеделието и храните с придружаващо становище по всеки отделен казус.

Окончателните резултати от тези проверки ще бъдат качени на страниците на МЗХ и ДФЗ. Те ще включват информация за изцяло или частично удовлетворените възражения, както и за тези, които са отхвърлени.

След приключване на дейността на работната група министърът на земеделието и храните ще изпрати актуализиран специализиран слой на фонд „Земеделие“, по който ще се извършат допълнителни плащания към кандидатите. Това ще стане най-късно до 10 юни 2011 г.

Тези, които пропуснат срока 15 май 2011 г.,. ще търсят правата си по съдебен ред едва след получаването на уведомително писмо за извършени плащания от фонд "Земеделие", поясниха от земеделското министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още