IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тодор Коларов поема поста на Стоян Кушлев в държавната комисия

Премиерът Бойко Борисов освободи досегашния шеф на ведомството, което разследва незаконно придобитото имущество

12:14 | 20.04.11 г.
Тодор Коларов поема поста на Стоян Кушлев в държавната комисия

С две заповеди на премиера Бойко Борисов от днес се освобождава от поста досегашният председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев, а за негов приемник се назначава Тодор Коларов, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Решението е мотивирано с резултатите от проверката на Главния инспекторат на Министерския съвет, установили несъвместимост за заемане на длъжността от Кушлев, поради участието му в управителните органи на неправителствени организации, се посочва в съобщението.

Приемникът на Кушлев е с дългогодишен юридически стаж и до назначавенето си е бил юридически съветник в посолството на САЩ в България. Преподавал е и във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

Коларов има магистърска степен по право от СУ "Св. Климент Охридски", докторска степен от ПУ "Пайсий Хилендарски" и обучения в Джорджтаунския университет, Вашингтон, и в Кингс Колидж, Лондон.

Бил е и юридически анализатор в Световната банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още