IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев обвини правителството в "загробване" на реалната икономика

С нереалистичната цел за спешно влизане в еврозоната, правителството фетишизира фискалните цели и на практика загроби реалната икономика, коментира бившият премиер

13:30 | 16.04.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
Станишев обвини правителството в "загробване" на реалната икономика

Още в началото на управлението на ГЕРБ бяха допуснати десет фундаментални грешки каза председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА.

Сред грешките на ГЕРБ той посочи, че цялата първа година от мандата е била "пропиляна за "черен" пи ар" на предишното правителство и за празни приказки. До ден днешен в средата на мандата няма нито една истинска реформа, отбеляза Станишев.

Поставяйки си нереалистична цел за спешно влизане в ERM II и от там в еврозоната, правителството фетишизира фискалните цели - спря разплащанията с фирмите, оряза инвестициите и на практика загроби реалната икономика, каза лидерът на БСП. Тези грешки трябва да бъдат поучителни и за нас, няма само от нашите да се учим, заяви Станишев.

Той посочи, че днес, когато разликата между БСП и ГЕРБ в електоралната подкрепа е много свита, най-опасното е да се изпадне в заблудата, че естественият път от политическото махало ще върне доверието именно в БСП от само себе си. Сигурен съм, че и днес вече различни неформални задкулисни кръгове разработват поредния сценарий за периода след ГЕРБ, за създаване на някаква поредна псевдоалтернатива с една единствена цел да запазят или разширят своите интереси - икономически и политически, заяви Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
baba_meca
преди 13 години
Кацата с мед остана почти без мед... къде го видя този мед ?!!??! или от глад почна вече да ти се привижда ;)Още 1 година и тия са изхарчили резерва, който предишните 'крадци' им оставиха...'Другарите' просто се пробват да яхнат народното недоволство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 13 години
Кацата с мед започна да се пълни и Другарите / яко изгладнели/ дружно правят напъни да си осигурят достъп до нея!:)))))..От сега вече са си я поделили. Само трябва да я докопат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
Pyramid
преди 13 години
Вече виждам поне два групови участници в следващата тройна коалиция - БСП и ГЕРБ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
karabache
преди 13 години
А бе що не въви на майка си във хвърчилото,тоя и всичките му съпартийци,особено оная гадната с гадната уста Куррррнелия Нинова,Мая Манолова и оня пъпчивия Найденов ли беше ,не искам и да ги зная дори.Това са новите им звезди които все още не са се докопали до кокала и със зъби и нокти драскат да изпъкнат като свински мъде в кал. Каква злъч ,ярост и злоба лъха от физиономиите им,особено като си представят ,че няма да се върнат на власт,направо им се присира горките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още