IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията за приватизация ще разполага със 7 млн. лв. собствени средста за 2011

С тях агенцията ще заплаща за изготвяне на приватизационни оценки и правни анализи

13:00 | 13.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Агенцията за приватизация ще разполага със 7 млн. лв. собствени средста за 2011

Правителството утвърди план-сметката за 2011 г. на Фонда за покриване на разходите за приватизация и следприватизационен контрол към Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, съобщи правителствената пресслужбата.

В нея са заложени 7 млн. лв. за обслужване на приватизационния процес и следприватизационния контрол. Средствата са предназначени за заплащане на услугите на посредници по приватизационните сделки и на консултантски услуги.

Също от тези средства агенцията ще заплаща за изготвяне на приватизационни оценки, правни анализи, информационни меморандуми на дружествата, които подлежат на приватизация. От Фонда за покриване на разходите за приватизация и следприватизационен контрол ще се плаща и за погасяване на задължения по присъдени обезщетения, глоби, санкции и неустойки в резултат на дела, водени от агенцията.

Процесът на приватизация и следприватизационен контрол на търговските дружества с държавно участие и на обособени части от имуществото на търговски дружества с над 50 на сто държавно участие в капитала се предвижда да осигури постъпления от приватизация за 2011 г. в размер на 450 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още