IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Концесиите на пристанища и летища донесли 16,8 млн. на бюджета през 2009

Министерски съвет ще обсъжда докладите на междуведомствените комисии за контрол на концесионните договори

19:22 | 12.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Концесиите на пристанища и летища донесли 16,8 млн. на бюджета през 2009

Концесионни възнаграждения в размер на 16,8 млн лв. са получени през 2009 г. в резултат на отдаването на концесия на пристанищни терминали и граждански летища за обществено ползване.

Това е посочено в годишните доклади на междуведомствените комисии за контрол по изпълнението на концесионните договори, които ще бъдат представени утре на редовното заседание на кабинета, съобщи пресслужбата на МС.

Докладите се отнасят за пристанищния терминал Леспорт, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна; пристанищния терминал Балчик; Фериботен терминал Силистра; гражданското летище за обществено ползване Бургас и гражданското летище за обществено ползване Варна; пристанищния терминал Свищов; пристанищния терминал Оряхово и пристанищния терминал Сомовит.

Общият преглед по изпълнение на задълженията през 2009 г. по тези договори показва, че определените условия за осъществяване на концесиите и основните задължения на концесионерите се изпълняват.

Подобрени са качеството и обемите на предоставяните услуги и извършваните дейности.

През 2009 година концесионерите са направили инвестиции в размер на 4,57 млн лв.

В изпълнение на Договора за концесия на гражданско летище за обществено ползване Бургас и гражданско летище за обществено ползване Варна, от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД са отчетени инвестиции на стойност 19,95 млн. лв.

За констатирани неизпълнения на договорени задължения от концесионерите за 2009 г. са получени приходи от неустойки в размер на 160 826,23 лв. Всички начислени лихви и неустойки са заплатени от концесионерите.

В резултат на извършения контрол се изпълняват поетите с концесионните договори задължения по осъществяване ангажиментите по социалните програми, включително и по разкриването на нови работни места.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още