IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал. Цветков: Общините чакат последния срок, за да сложат таван на такситата

Ако местната власт не си свърши работата, контролните органи ще се намесят, заяви министърът на транспорта

16:45 | 12.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ал. Цветков: Общините чакат последния срок, за да сложат таван на такситата

До Великден трябва да се определят тавани за цените на таксиметровите услуги във всяка една община, но все още малко общини са го направили. Типично се чака последният срок. Това каза днес министърът на транспорта Александър Цветков, цитиран от БТА.

В общинските съвети в големите и малките градове в момента текат обсъждания, за да се приемат такива тавани, посочи министърът и припомни, че те ще са различни в отделните общини.

Министърът каза, че вече е дал своите препоръки за цените в големите и малките градове, както и за курортните центрове. Общинските съвети обаче имали право да преценят и да вземат крайното решение.

Ако обаче до Великден общините не вземат решение и не определят цените, те ще нарушат закона. "Надявам се, че такава община няма да има, но ако все пак това се случи, контролните органи ще се намесят", коментира Цветков.

Министър Цветков съобщи, че за нерегламентирани таксиметрови превози до момента са отнети поне 35-40 номера на таксита. Това са реално спрени от движение автомобили, които са извършвали "черни" превози, посочи министърът.

Лимитът за таксиметровите превози има за цел  да отпаднат спекулативно високите цени на около 1000 таксита. Въвеждането му стана възможно с промени в Закона за автомобилните превози.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още