IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ: Проблемите с корупцията в България остават

Въпреки увеличените усилия да се търси отговорност от държавни служители, корупцията продължава да е проблем и в трите власти в България, сочи доклад

13:41 | 09.04.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
САЩ: Проблемите с корупцията в България остават

Проблемът с корупцията в изпълнителната власт остава сериозен проблем за България, сочи нов доклад на Държавният департамент на САЩ.

В него се говори и за натиск над журналисти, както и за полицейско насилие срещу задържани.

По отношение на корупцията и прозрачността се отбелязва, че въпреки увеличените усилия да се търси отговорност от държавни служители, корупцията продължава да е проблем и в трите власти в България, съобщава БНР.

Според доклада, съдебната система подхожда твърде формално към процедурите и това затруднява ефективното съдебно преследване в дела за организирана престъпност и корупция от висок ранг.

Специално внимание се обръща и на лошото отношение от полицията към арестувани.

Като положителен момент Държавният департамент отбелязва правото на хората в България свободно да критикуват правителството, без да бъдат репресирани.

Все пак документа уточнява, че в селските райони с по-малки възможности за заетост, хората се колебаят да критикуват представителите на местната власт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 13 години
они си крадат ние си дрънкаме..все им е тая
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
diado mrass
преди 13 години
20 Години по-късно придобивката "правото на хората в България свободно да критикуват правителството, без да бъдат репресирани" май изчерпва всичко.Всъщност, когато няма достатъчно пари в хазната /а причините всички знаем/, ниските заплати на държавните служители изцяло се компенсират с корупционни пари. Така хем Вълкът сит хем Агнето цяло.Равновесието е стабилна форма на съществуване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още