IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 8 април

07:32 | 08.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 8 април

Трайков без най-милото

в. Стандарт

Трайчо Трайков може да остане без най-милото си - енергетиката. Разделяне на икономическото ведомство обмисля премиерът Бойко Борисов, довериха за "Стандарт" източници от изпълкома на ГЕРБ. Идеята била Трайков да запази икономиката и туризма, a енергетиката да мине в ръцете на експерт от НЕК.

Със сигурност обаче това няма да е шефът на компанията Красимир Първанов, уточни източникът. В момента управляващите гледат под лупа най-добрите специалисти в НЕК.

Нона и Миро с двойки, Томислав – отличник

в. Стандарт

Трима безспорни отличници има кабинетът. Това са премиерът Бойко Борисов и министрите му Томислав Дончев и Росен Плевнелиев. Това сочат резултатите от анкета сред депутатите на ГЕРБ, научи "Стандарт". Както първи съобщихме, от няколко дни избраниците пишат оценки от 1 до 6 на министрите.

Най-зле според оценките на депутатите се справят с работата си Нона Караджова и Мирослав Найденов. Избраниците масово завъртели двойки на двамата.

Всеки европроект в регионалното министерство е с нарушение

в. Сега

Всеки проект, който кандидатства за финансиране от европрограмата "Регионално развитие", е с грешка и това е потенциална заплаха за налагане на финансови корекции. Това призна пред депутатите от комисията по контрол на евросредствата зам.-министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Почти във всеки проект без изключение срещаме трудности или в процеса на тръжната документация, или в етапа на сключване на договора", обясни тя. По тази оперативна програма основен бенефициент са общините.


Лекарите ще бъдат съдени за грешки само след лекарска проверка

в. Дневник

Разследване по жалби за лекарски грешки ще започва само след като сигналът бъде проверен първо от изпълнителната агенция „Медицински одит“ (ИАМО) и оттам обявят, че има основания за дело. Това съобщи вчера зам. главният прокурор Галина Тонева на дискусия, организирана от Българския лекарски съюз (БЛС) за лекарските грешки.

Сега сигналите от пострадали постъпват на няколко места - в прокуратурата, МВР, здравната каса и министерството. Разследване започва по преценка на прокуратурата или полицията. Те също обаче
трябва да направят нещо като медицинска експертиза дали сигналът е ос-
нователен, а това не е в компетенциите им.

Спор в кабинета как да искаме парите за магистрала „Струма“ от Брюксел

в. Дневник

Наведнъж или на двапъти да кандидатства България за европейските пари за магистрала „Струма“. Този дебат в момента се води между министри в правителството. Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев
залага да се играе на едро и да кандидатстваме с една апликационна форма пред Европейската комисия (ЕК).

На обратното мнение е министърът по еврофондовете Томислав Дончев, който иска две - една за безпроблемните участъци и втора за проблемните, по които нямаме готовност и минават през екомрежата „Натура 2000“.

Биг Брадър за железниците

в. Новинар

138 GPS-а ще бъдат имплантирани във всички дизелови локомотиви в България. Това заяви транспортният министър Александър Цветков. Целта е да се намалят кражбите на гориво.

До края на април се очаква системата да заработи, потвърди министърът. Тя ще струва на БДЖ около 230 хил. лв. На всеки 30 секунди в БДЖ ще разполагат с информация къде се намира даден влак.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 08.04.11 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още