IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По-ниски осигурителни прагове за медицинските сестри прие парламентът

Промяната беше гласувана на второ четене с промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2011 г.

12:12 | 07.04.11 г.
По-ниски осигурителни прагове за медицинските сестри прие парламентът

По-ниски минимални осигурителни прагове за медицинските сестри гласува на на второ четене парламентът с промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2011 г.

Осигуровките на сестрите, акушерките и лаборантите от следващия месец се връщат на нивата от миналата година - между 500 и 580 лева. Причината за внасяне на измененията са проблемите, възникнали след влизането в сила на новия класификатор на професиите и длъжностите, според който редица длъжности преминават към по-висок клас и съответно това води и до по-висок осигурителен доход. В тази група са медицинските сестри, които трябваше да се осигуряват върху доходи от 820 лева, както се осигуряват и лекарите, при положение, че средната заплата на сестрите е около 460 лева.

Минималните осигурителни прагове за старшите и главните сестри пък са от 1100 лева, колкото е и за ръководител на болница, а заплащането им в същото време е около 500 лева, обясниха при първото четене вносителите от ГЕРБ.
Промените влизат в сила от 1 април тази година.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още