IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсят се аташета за девет представителства в чужбина

Документи се подават до 11-април в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма

13:33 | 06.04.11 г.
Търсят се аташета за девет представителства в чужбина

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма набира кандидати за търговски представители в Полша, Великобритания, Гърция, Испания, Чехия, Русия, Куба, Индия и Южна Корея. Приемът на документи е започнал в края на март и ще продължи до 11-и април, съобщиха от ведомството.

Свободните места са за представителствата на България в столиците на съответните държави с изключение на Русия, където се търси специалист за Санкт Петербург.

Изискванията към кандидатите са стандартни - да са магистри по икономика или в областта на социалните, стопанските, правните, техническите науки или науките, свързани със сигурността и отбраната.

Бъдещите аташета трябва да имат поне 6-годишен трудов стаж и да работили поне 4 години в областта на външноикономическите отношения и да знаят перфектно езика на държавата, за която кандидатстват. Изключение правят само кандидатите за Южна Корея, където се допуска владеене на английски вместо корейски език.

Служители на министерството, които са заемали поста и чиито мандати са били удължавани, нямат право да се кандидатират, поясниха от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още