IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разходите за отработен час са нараснали с 8% през последното тримесечие на 2010

Увеличението на годишна база в индустрията е 7,9%, в услугите - 8%, а в строителството - 3,3%

11:35 | 18.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Разходите за отработен час са нараснали с 8% през последното тримесечие на 2010

През четвъртото тримесечие на 2010 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица са нараснали с 8% на годишна база, показаха предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Увеличението спрямо същия период на предходната година в индустрията е 7,9%, в услугите - 8%, а в строителството - 3,3%.

По икономически дейности най-висок ръст на общите разходи за труд е отчетен в дейностите „Професионални дейности и научни изследвания” - 26%, „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - 24,8% и „Други дейности” - 17,5%.

Най-нисък ръст е регистриран в дейностите „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” и “Строителство” - съответно 2,4 и 3,3%.

Намаление на общите разходи за труд се наблюдава в икономически дейности „Култура, спорт и развлечения” (-9%) и „Административни и спомагателни дейности” (-7,5%).

В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждения за един отработен час се увеличават с 9,4% спрямо четвъртото тримесечие на 2009, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 1,8%.

По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения варира от -8,9% за „Култура, спорт и развлечения” до +30,6% за „Професионални дейности и научни изследвания”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 03.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
bgf
преди 13 години
Това твърдение не е вярно. Лъжа е. Питайте Дянков ! Ако беше истина, той щеше да размрази заплатите и пансиите за 2011 година !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още