IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пращаме хуманитарна помощ на Япония

Премиерът Бойко Борисов обяви това при откриването на нова пречиствателна станция в Хисаря

14:58 | 17.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Засега България няма да изпраща човешки ресурс в пострадалата от земетресения и цунами Япония. Нашата страна ще изпрати хуманитарна помощ във вид на одеяла, съобщи премиерът Бойко Борисов, цитиран от Dnes.bg.

"Поддържа се ежеминутна връзка с еврокомисар Кристалина Георгиева, за да се уточни пунктът, на който трябва да бъде доставена помощта. Ако се наложи, ще пращаме още“, уточни министър-председателят.

Придружен от министъра на околната реда и водите Нона Караджова и от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, Борисов откри новата пречиствателна станция в Хисаря. Модерното съоръжение е на стойност над 32 млн. лв., от тях 18 млн. лв. дава държавата.

На местните жители Борисов съобщи, че се ангажира да върне за стопанисване на общината минерални бани, които сега пустеят, с цел развитие на туризма.

"Следим непрекъснато радиационния фон. На този етап няма опасност от ядрена радиация за България“, каза още премиерът по повод опасенията на хората.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още