IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добивът на дървесина ще се контролира чрез SMS

Ще се следи количеството дървен материал във всяка точка на България

10:34 | 16.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Добивът на дървесина ще се контролира чрез SMS

Нова система за контрол на добитата дървесина ще въведе Изпълнителната агенция по горите. Тя ще е подобна на системата за паркиране чрез SMS в София и ще дава възможност да се следи количеството дървен материал във всяка точка на България. Вече се водят преговори с мобилните оператори за въвеждането й, обяви в Смолян заместник-министърът на земеделието Георги Костов.

След въвеждането на системата всеки горски, който експедира дървен материал, ще трябва да извести Изпълнителната агенция по горите с SMS, в който да впише марката си, номера на превозния билет и количеството дървесина, съобщи БНТ.

“Това е един от начините да се предотвратят злоупотребите и да се намали сивият сектор в бранша. Като цяло новият закон за горите преследва тази цел”, коментира Георги Костов. Той поясни, че системата се въвежда, за да са ясни всички работещи в сектора, като в същото време те да са равнопоставени.

За нарушителите се предвиждат сериозни санкции, а служителите на Изпълнителната агенция ще имат дори полицейски правомощия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още