IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК подготвя директива за правата на пътниците, ползващи жп транспорт

В България трябва да бъде създаден орган, който да следи за спазването на директивата, твърди Меглена Кунева

10:33 | 15.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК подготвя директива за правата на пътниците, ползващи жп транспорт

Европейската комисия подготвя директива за правата на пътниците, ползващи железопътния транспорт. Това каза първият български еврокомисар Меглена Кунева пред БНР.

По повод потребителските изисквания към услугите на железниците Кунева посочи, че засега предстои директивата да влезе в сила през 2012 г. "Представете си всичко, което знаем за правата ни, когато пътуваме със самолет и го пренесете като по-конкретни изисквания вече в железопътния транспорт", посочи Кунева.

В България трябва да бъде създаден орган, който да следи за спазването на подобни директиви в железопътния транспорт, допълни тя.

Днес в Брюксел транспортният министър Александър Цветков ще представи изпълнението на железопътните проекти с европейско финансиране в контекста на реформата в железниците. Очаква се да бъдат обсъдени стратегическата визия за развитие на сектора, изпълнението на проектите и приоритетите за следващия програмен период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още