IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След 1 април ще преговарят за компенсиране на доходите във връзка с инфлацията

От същата дата стартират и преговорите за увеличаване на минималната работна заплата

13:21 | 11.03.11 г.
След 1 април ще преговарят за компенсиране на доходите във връзка с инфлацията

Веднага след 1 април започваме преговори за компенсирането на доходите на хората във връзка с инфлацията. Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

По думите на Младенов инфлацията и особено поскъпването на горивата и хранителните продукти през последните две седмици налагат обсъждането на темата за компенсиране на доходите.

„Най-правилното е в тристранния съвет да се вземат всички мнения и тогава конкретното решение“, каза министърът.

За първи път идеята за компенсиране на доходите, заради високите цени на петрола и на храните, дойде от левицата в изказване на Сергей Станишев, който заяви, че правителството няма никаква компенсираща политика по отношение на населението.

Вчера министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че като евентуална компенсация може да се предприеме увеличение на пенсиите, но не и увеличение на минималната работна заплата.

Според социалния министър вицепремиерът Дянков е показал, че вече има преосмисляне на някои неща във връзка с компенсиране на доходите.

Междувременно продължава да стои на дневен ред и темата за мерките, които ще бъдат предприети срещу забавянето в изплащането на работните заплати в някои фирми.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още