IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 11 март

07:46 | 11.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 11 март

Над 63 000 чакат осребряване на лихвоточките си

в. Дневник

Близо 373 млн. лв. ще са необходими на държавата, за да се разплати с 63 606 притежатели от времето на социализма на многогодишни жилищноспестовни влогове (т.нар. лихвоточки), които отговарят на законовите изисквания. Това показват данните на Националния жилищен компенсационен фонд (НЖКФ).

Бюджетът на фонда за 2011 г. е малко над 11 млн. лв., а изплащането на компенсациите се движи с двегодишно закъснение. Сегаплащаме за подадени заявления в периода май -
август 2009 г., каза пред „Дневник“ Ганчо Митов, управител на компенсационния фонд. В листата с чакащи има около 9000 заявления за 58 млн. лв., допълни той.

Линейките вече ще карат пациентите до най-близката болница

в. Дневник

Министерството на здравеопазването издаде нови инструкции за спешната помощ. По новите правила, които влизат в сила веднага, линейките вече трябва да карат пациентите до най-близката болница. Досега правилата са изисквали болните да бъдат транспортирани до определени здравни заведения в определени райони. Така например преди години имаше случай на пациент от София, който почина, докато бъде откаран от мястото на инцидента до "полагащата" му се болница в другия край на града.

С промените се прекратява и практиката да се прехвърлят пациенти от една линейка в друга, когато се превозват на далечни разстояния, обясниха още от здравното министерство.

Изплащат 1 млрд. лв. на земеделците

в. Новинар

1 млрд. лв. ще бъдат изплатени от следващата седмица на българските земеделци. Това съобщи ресорният министър Мирослав Найденов по време на своята обиколка на Международната селскостопанска изложба АГРА 2011. 700 млн. лв. от тях са европейски пари, а около 300 млн. лв. са национални финансови средства.

Определена част от парите ще бъдат за единица площ и ще бъдат изплатени на регистрирани земеделски производители. Министърът призова земеделските производители да използват средствата за трактори или друга техника.

Столичната община нареди проверка на данъците

в. Сега


Спешна проверка започва на сметките за местните данъци и такси в София, въпреки че общината продължава да отрича, че има проблем с данъчната кампания. Както "Сега" писа, много собственици на имоти получиха далеч по-голямо увеличение на налозите от очаквания максимум 50%. И вчера столичани продължаваха да се жалват от бележки, в които данъците им са със 77% по-високи от миналата година ("Банишора") или 67% ("Младост" 2), а също и 94% ("Дружба" 2).

Резултати от проверката трябва да има в рамките на една седмица, обяви вчера кметът Йорданка Фандъкова. Отделно всеки гражданин може да поиска преизчисляване на налозите си от съответната данъчна служба, ако има съмнения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още