IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Младенов: Безработицата в България се доближава до средните нива за ЕС

По данни на Евростат обаче за единадесети пореден месец безработицата у нас остава по-висока от средната за ЕС

15:47 | 08.03.11 г. 2
Т. Младенов: Безработицата в България се доближава до средните нива за ЕС

Равнището на безработицата в България вече втора година се доближава все повече до средните нива за Европейския съюз (ЕС) - около 9,5-9,7 на сто. Това е заявил министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов при срещата си с Юрген Зайдел - заместник-министър председател и министър на икономиката, труда и туризма на провинция Мекленбург-Предна Померания, съобщиха от социалното министерство.

По последни данни на Евростат обаче отпреди няколко дни безработицата в България продължава да върви трайно нагоре, като през януари равнището й се покачва до 10,2% в сравнение с 10,1% през декември и ноември, докато средното равнище на безработица в 27-те членки на Европейския съюз пада от 9,6% на 9,5%, отчитайки първото си понижение за последната повече от една година.

Според Евростат за единадесети пореден месец безработицата в България остава по-висока от средната за ЕС. Влошаването на пазара на труда в страната през 2010 г. ни нареди сред европейските страни с най-силен ръст на безработицата.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
bigiadri
преди 13 години
Общо взето глупости! Защо не се каже структурата на безработицата?Тук хората са безработни общо взето ,защото няма никаква ,каквато и да е работа,а в западните страни ,хората са безработни защото няма точно тази работа за която те са учили и са квалифицирани!Ако там са с нашата настройка да работи каквото и да е ,те ще имат о% безработица и много свободни места. За това ние емигрираме на запад, защото там работим без значение какво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
bbzz24
преди 13 години
ама, че ***! не само се доближава, но и задмина средното ниво за ЕС... само където това не е положително явление, а точно обратното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
moderebov
преди 13 години
Пак ли правителството се опитва да ни заблуждава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още