IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Испания ни подкрепя за Шенген

Премиерът на страната Сапатеро ще посети България през май

20:47 | 04.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Испания ни подкрепя за Шенген
"Испания подкрепя България за присъединяването й към Шенгенското пространство", заяви министър-председателят Хосе Луис Сапатеро по време на срещата с премиера Бойко Борисов в Мадрид, съобщава dnes.bg.
 
Сапатеро допълни, че страната му оценява високо усилията, които България полага за изпълнението и на последните технически критерии за членство, съобщи правителствената пресслужба.
 
Двамата премиери изразиха желание за задълбочаване на стратегическото партньорство в рамките на ЕС. Те обсъдиха и икономическата обстановка на Балканския полуостров и събитията в Северна Африка и конкретно в Либия.
 
"Много е тежко положението. Ние утре имаме готовност да изпратим голям самолет. Нашият външен министър Младенов ми каза, че всичко е окей, за да се извозват хора. Просто положението там става все по-зле", каза след срещата премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция Фокус.
 
По рано по време на бизнес форум в Мадрид Борисов изрази загриженост за изхранването на света. По думите му в следващите месеци кризите в света ще бъдат заради липса на вода и храна, а след това заради липса на петрол и енергия.
 
През май испанският премиер ще посети България. Тогава на бизнес форум ще бъде обсъдена възможността за идването на испански фирми у нас, които да поемат различни поръчки по инфраструктурни проекти.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Нищо лошо, струва ми се. Сапатеро ще предлага тяхно участие тук - за това му плащат заплата доновете, лошо няма. Интересно ми е, дали и как ББ ще договори наше участие в проекти на иберийска територия. В рамките на партньорство, равнопоставеност, взаимна изгода-както искате го наричайте. Само...Само, дали остана кой да върши такава работа, или ставаме нация от отчаяни гурбетчии...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
x2spark
преди 13 години
Много интересно, ще обсъждат варианти испански фими да изпълняват български инсфраструктуни проекти.Всяака държава би тряабвало да се бори да запазва изпълнението на такива проекти за свои си фирми.Много държави използват това като инструмент за стимулиране на собствените си икономики и в нужда като инструмент за допълнително косвено наливане на ликвидност в съответната икономика нещо от което ние най-много се нуждаем от всички в европейскиа съюз та и извън него. Но точно тези проекти ние преговаряме да ги дадем на чужди фирми. Това е някаква нова стратегия явно в макроикономиката сигурно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още