IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП готви социални протести през март

Според левицата е крайно наложително вземането на спешни мерки, в това число и чрез актуализация на бюджета

15:35 | 01.03.11 г. 3
БСП готви социални протести през март

През март БСП ще организира социални протести. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев и добави, че БСП ще подкрепя и браншови протести по конкретни поводи, съобщава БТА.

Станишев отбеляза ежедневния скок в цените на основните стоки и бездействието на правителството. Според данни на Националния статистически институт за 2010 г. всеки българин е обеднял с повече от 8 процента, посочи Станишев.

Лидерът на БСП посочи, че левицата е предложила пакет от мерки, сред които увеличаване на минималната работна заплата и индексиране на пенсиите, но се е сблъскала с арогантното поведение на министъра на труда и социалната политика и нежеланието на мнозинството да задължи правителството да вземе мерки по отношение на доходите.

Според Станишев крайно наложително е вземането на спешни мерки, в това число и чрез актуализация на бюджета, иначе правителството ще си понесе политическите последствия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
karabache
преди 13 години
Разграбиха страната след 1990г,по най-пладнешки начин,особено синия комунист Костов и всички червени които ни управляваха до един.Ебахте и майката на тая държава и сега имате очи да говорите,че нямало развитие,имало бедност и безработица.Подарихте всичката материална база на бандитите-Лукойл,БГА Балкан,Енергото-най-печелившите ,а тия дето не стават като БДЖ ги оставихте на държавата ,или минната промишленост също.Заграбихте най-сладките възли които бяха печеливши ,срещу тлъсти комисиони ,и разпродадохте под масата всичко като,че ли ви беше бащиния.За пандиза сте всички от 1945-2009г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
karabache
преди 13 години
БСП да си седи на осрания *** ,и да не бърка *** ,че да не цунка кратунката ,като в Египет и Либия.Мръсни подли ,гадни,отрватилни комунеги,дето нямаха наяждане,алчни до безбожие ,нямат очи ,срам ,морал ,ама нищо и продължават да водят антибългарска политика вече 65 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още