IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама служители на НАП отиват на прокурор заради имотите на Цветанов

Те използвали служебните си кодове за достъп до системите на агенцията, без да са били ангажирани със случая

10:43 | 25.02.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Двама служители на НАП отиват  на прокурор заради имотите на Цветанов

Ръководителят на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов обяви, че е извършена предварителна проверка с цел установяване на това, кой е изнесъл данни от документацията за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов.

„Установено е, че две лица са използвали кода си за достъп до базата данни, без да са ангажирани с конкретния случай“, посочи Стефанов пред БНТ.

Проверката на приходната агенция показа, че няма разминаване между доходите и направените разходи на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и съпругата му Десислава.

Шефът на НАП Красимир Стефанов ще поиска от финансовия министър инспекторатът на Министерството на финансите да направи проверка на лицата, изнесли данните, и за целия случай изобщо, и ако се установи вина, ще бъде уведомена прокуратуртата.

„Никога НАП не е била под такъв натиск от партии и различни хора за проверката на Цветан Цветанов. Надявах се вчера на заседанието на комисията да присъства и лидерът на РЗС, който внесе сигнала”, допълни Стефанов.

Относно консултантските договори на министър Цветанов шефът на НАП коментира:

„Поканих фирмите на лична среща с мен. Странно ми е какво се очаква от тези консултантски договори. 40 000 лв. за три години от фирми - много ли е това, престъпно ли е това? Учудвам се. Търсят се сензации, а не се гледа същинската част“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
madcow
преди 13 години
Доган също правеше "консултации", Цецо прави консултации ... Какво му е странното? Че как иначе ДС-рите да взимат подкупите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
ASTIN
преди 13 години
Не може министър използвайки си служебното положение да дава консултации на частни фирми и то срещу заплащане!!! Този да се маха веднага!!! Абсолютна полицейщина с ББ начело!!! Хора осъзнайте се!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
johnnyBravo
преди 13 години
...защото имаше бай Тошово време за това сме на тоя хал. Трябва да мине още много време за да си смени мисленето българина за да потръгнат нещата. Въпрос на манталитет... а в момента живеят все още мноооого с мислене от онова време!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
Antonov86
преди 13 години
Май нещо не си прочел добре новината? Просто тези двамата са си набутали носовете, където не им е работата. Повече от ясно е кой им е платил за това, след като "милата" г-жа Патрашкова излезе един ден предварително с данните от проверката, които й били предоставени от "анонимни" източници от НАП. Точно при прокурора им е мястото на тия сега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
moderebov
преди 13 години
А така - да се знае!Който се съмнява в министъра на вътрешните работи - на прокурор! :)Баси полицейщината, по бай Тошово време не беше толкова зле!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още