IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приемът в детски градини ще изисква документ за платени осигуровки от НАП

Столичният общински съвет промени правилата за записване в детски градини, предлага се дофинансиране от родителите

11:58 | 24.02.11 г. 1
Приемът в детски градини ще изисква документ за платени осигуровки от НАП

Столичният общински съвет одобри промени в правилата за прием в детските градини в София. Според промените родителите ще представят при записването на класираното дете в детска градина документ за платени здравни и социални осигуровки от Националната агенция по приходите (НАП), а не копие от данъчната си декларация, съобщи БТА.

Гласуването на промените в наредбата предизвика дискусия с различни предложения сред съветниците.

По думите на Стефан Иванов, общински съветник от СДС, най-радикалното решение би трябвало да е до класиране на останалите деца в детските градини да се стига единствено, след като в тях са настанени децата на двамата родители, родени на територията на Столичната община.

Той предложи да се дават по две точки в критериите за класиране, ако и двамата родители са родени на територията на София, удостоверявайки това с копие за акта за раждане. Предложението му беше отхвърлено от общинските съветници.

Съветници от ДСБ посочиха, че трябва да се намалява общинското финансиране на детските градини и да се либерализира предлагането на услугата, като тя се финансира в по-голямата част от родителите на децата.

Според Владимир Кисьов дофинансирането на услугата трябва да е съобразно доходите на родителите - тези с по-високи трябва да плащат цялата сума, а с по-ниски доходи - да се дофинансират от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stdmv
преди 13 години
*** в общинския съвет не разбраха, че каквото и да е такова обстоятелство трябва да се удостовери по служебен път. Т.е. сами да си вземат информацията от НАП.Накадърна ***, ей!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още